Cynax
Menu
https://www.cynax.nl/nl/cases/drp-cases/graminae
Cynax Simplifying Information Technology

  Graminae

  Graminae BV had veel problemen met hun productie proces. Zelfs met een concrete productie planning werden de gewenste voorraadposities niet gehaald.

  Graminae hanteerde een strakke regelgeving wat betreft hun productie proces. Er werd niet te ver vooruit gepland, met een termijn van 2 maanden, en het productie team hield zich nauw aan de gemaakte productie planningen. Met uitzondering werd er wel eens een spoed productie order toe gevoegd, maar over het algemeen werd er alleen gemaakt wat er gepland was. desalnietemin begon graminae te merken dat de aanwezigen voorraden van hun meel-producten vaak niet overeenkwamen met de daadwerklijke vraag. Dit was vooral te merken aan de onstabiele voorraad niveaus die voor de meeste producten flinke dallen en pieken vertoonden.

  probleem definitie

  Tijdens implementatie van Demand Pulse werden er al een aantal problemen duidelijk. De planningen van Graminae  waren op erg algemene gemiddelden van verkoop gebaseerd, waardoor de schommelingen in de vraag niet goed opgevangen werden. Omdat Graminae strenge productie regelgevingen hanteerde werd er vaak te laat gereageerd op een sterk dalende of stijgende vraag naar hun producten, met als resultaat dat voorraad niveaus erg onstabiel waren. Demand Pulse werd ingezet om te zorgen dat Graminae, naast hun strenge planningen, ook tijdig een signaal kregen over veranderingen in de vraag naar hun producten.

   

  tarwemeel volkorenmeel greismeel

  Door niet alleen te plannen voor toekomstige vraag maar er in realtime op te reageren werd ons productie proces eindelijk stabiel
  - Graminae -

   

  oplossing

  Na het inzetten van Demand Pulse, kon Graminae naast hun planning ook advies ontvangen over de voorraadbehoefte voor hun meel producten. De analyse van DP zorgden er voor dat de juiste productie orders werden gemaakt op de juiste tijden met een vaste grootte. Graminae zag dat de voorraad schommelingen veel minder variatie vertoonden (groene lijn in grafiek) dan voorheen (rode lijn) en hun productie werd voorspelbaarder.